Waar te eten in Napels? Onze 15 favoriete restaurants - (2024)

Weet je niet waar je moet eten in Napels? En bent u op zoek naar de beste restaurants om uw smaakpapillen te prikkelen? Volg de gids.

Sinds de hereniging van Napels in 1990 is de stad door een golf van creativiteit een vooruitstrevende gastronomische hoofdstad geworden, wat betekent dat u nooit ver verwijderd bent van een gedenkwaardige eetervaring.

Ontdek onze selectie van de beste restaurants in Napels.

Table des matières

Waar een Italiaanse specialiteit te eten in Napels

Taverna dell’Arte ❤️

Waar te eten in Napels? Onze 15 favoriete restaurants - (1)

Bovenaan enkele steile trappen markeert een enkele lantaarn de met wijnranken overdekte ingang van dit kleine restaurant

Klop op de deur en je wordt met open armen ontvangen door Marcellino Amato, een voormalig verzekeringsagent die na zijn pensionering een van de beste Italiaanse restaurants van Napels wil oprichten. Samen met de jonge chef Marco di Martino. Het minste wat we kunnen zeggen is dat hij in zijn opzet is geslaagd.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

La Cantina Di Via Sapienza

Waar te eten in Napels? Onze 15 favoriete restaurants - (2)

La Cantina di Via Sapienza, bekend om zijn eenvoudige, seizoensgebonden Napolitaanse keuken, is een klein restaurant in Napels dat authentieke, zelfgemaakte lokale gerechten serveert

Alleen open voor de lunch, een eenvoudige zaak met niet meer dan 12 tafels, maar altijd gevuld met plaatselijke bewoners. Wat u ook kiest van hun menu, dat dagelijks verandert, het zal u overtuigen om terug te komen.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

Sorbillo: de beste pizza’s in Napels

Waar te eten in Napels? Onze 15 favoriete restaurants - (3)

Sorbillo ligt begraven in een doolhof van smalle straatjes in het historische hart van de stad en serveert pizza’s – van de eenvoudige en traditionele tot de uitgebreide en creatieve – die gewoonweg ongelooflijk zijn en vakkundig worden bereid door enkele van de beste pizzaioli van Italië

U vindt hier alle klassiekers – margherita, bianca al cotto (ham en kaas), calzone en meer. Het is er altijd druk, met wachttijden die gemakkelijk oplopen tot een uur, vooral ‘s nachts – maar de geduldigen zullen er geen spijt van krijgen.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

Waar goedkoop eten in Napels

Als het gaat om plaatsen om te eten, heeft Napels het allemaal, en goed eten hoeft niet duur te zijn in de prachtige Italiaanse stad. Hier is onze selectie van de beste goedkope restaurants in Napels.

La Taverna A Santa Chiara ❤️

Waar te eten in Napels? Onze 15 favoriete restaurants - (4)

De vruchtbare vulkanische bodem van Campanië in combinatie met een perfect klimaat levert de beste groenten en fruit van Italië op, en de mensen van La Taverna a Santa Chiara zijn zich duidelijk bewust van hun geluk

Dit kleine restaurant, gelegen naast een kerk, is geobsedeerd door lokale producenten en slow food-ingrediënten. Alles is biologisch, dagelijks vers gekocht en met grote vaardigheid en zorg gekookt

Het attente en deskundige personeel draagt alleen maar bij aan een uitzonderlijke ervaring.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

I Decumani

Als u op zoek bent naar een typische, authentieke pizza met een houtgestookte korst met daarop een heerlijke tomatensaus en verse mozzarella, dan heeft u die gevonden

I Decumani, vol kleine tafeltjes en Italiaanse inrichting, biedt u meer dan 40 verschillende soorten pizza’s. Hoewel het een uiterst populaire plek is, laat hun supersnelle service u niet wachten

Mis niet de geweldige gebakken pizza’s of de uitstekende vegetarische opties.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

Waar eet je de beste pasta in Napels?

Napels is de regionale hoofdstad van Campanië en wereldwijd bekend als de bakermat van de pizza. Maar pizza is niet het enige gerecht dat Napolitanen kunnen maken; als het op pasta aankomt, wordt Napels beschouwd als de expert. Hier is onze selectie van de beste pasta restaurants in Napels.

Trattoria Da Nennella ❤️

Waar te eten in Napels? Onze 15 favoriete restaurants - (5)

Dit kleine lokale juweeltje ligt verborgen in een rustige hoek van Napels. Als u op zoek bent naar de authentieke Napolitaanse ervaring en uitstekende pasta, bent u hier aan het juiste adres

Wat het restaurant mist aan talrijke menu-opties, maakt het meer dan goed in zijn levendige sfeer: zingende koks en dansende obers voegen iets anders toe aan dit redelijk geprijsde restaurant

Reserveren wordt aanbevolen, want deze trattoria is populair bij de plaatselijke bevolking en zit vrij vroeg op de avond vol.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

Mimì alla Ferrovia

Mimì alla ferrovia heeft een sterke Napolitaanse culinaire traditie, maar gaat mee met de moderne tijd en is meer dan opgewassen tegen de uitdaging. Dankzij chef-kok Nino Di Costanzo heeft Mimì’s de tradizione gastronomica di Mimì alla Ferrovia (de culinaire traditie van Mimì alla Ferrovia) gecreëerd. Gevulde paprika’s, parmigiana en sartu-rijst zijn enkele van de Napolitaanse gastronomische specialiteiten van Mimì.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

Waar eet je de beste pizza’s in Napels?

De Etrusken kwamen misschien op het idee om beleg op flatbreads te doen, maar het waren de Napolitanen die dit eenvoudige concept tot kunst verheven hebben. De klassieke, moderne pizza – belegd met kaas en tomatensaus – werd uitgevonden in Napels in 1889. Napels blijft dan ook de beste plaats ter wereld om deze onbetwiste culinaire klassieker te proeven.

Pizzeria Gino Sorbillo ❤️

Waar te eten in Napels? Onze 15 favoriete restaurants - (6)

U zult in de rij staan om een tafel te bemachtigen in de meest geliefde pizzeria van Napels, maar het is het wachten waard

Verse, lokale ingrediënten en familievakmanschap zijn de sleutels tot Sorbillo’s succes, maar de eerlijke prijzen en royale porties doen niets af aan de reputatie van het restaurant als de ‘beste pizza van de stad’

Ondanks zijn legendarische status is Sorbillo gezinsvriendelijk en pretentieloos en trekt het zowel inwoners als toeristen.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

La Masardona

Het menu van La Masardona wijkt af van de klassieke visie van pizza’s met kaas en tomaat op brood. Hier is de specialiteit pizza fritta – een gebakken deeg gevuld met salami, blokjes reuzel, ricotta, tomaat en provola

Zie het als een gebakken calzone en je bent op de goede weg. Het decor is eenvoudig – een deur met een gat in de muur, metalen stoelen en formica tafels binnen – maar wat het mist aan elegantie, maakt het goed in smaak.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

Waar te eten in de Vomero wijk van Napels

Friggitoria Vomero

Waar te eten in Napels? Onze 15 favoriete restaurants - (7)

Deze stand biedt een scala aan gefrituurd straatvoedsel. Deze specialiteiten zijn gewoonweg onweerstaanbaar en zijn een geweldige manier om een snelle hap te nemen op weg naar de stad.

De buitengewoon rijke verscheidenheid van deze specialiteiten omvat panzarotti (aardappelkroketjes), arancini (gefrituurde rijstballetjes bedekt met broodkruimels), gefrituurde courgettebloemen, calzones en nog veel meer.

Ze worden traditioneel geserveerd in een papieren hoorntje, een cuoppo genaamd. Van de vele frituren die ze verkopen, heeft Friggitoria Vomero de reputatie de beste van de stad te zijn. Het heeft bovendien het voordeel dat het in Vomero ligt, de meest trendy wijk van de stad.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

Cantina La Barbera

Een prachtige omgeving en een lokaal menu wachten op u in Cantina La Barbera, waar het eten vers is en vol creatieve kwaliteit. Het gegrilde vlees is heerlijk!

Cantina La Barbera heeft ook een uitgebreide wijnkaart om van te genieten tijdens de vele culturele en muzikale evenementen die het restaurant elke maand programmeert

Het zonnige buitenterras is een aangename plek om te genieten van dit heerlijk veelzijdige restaurant en de omliggende buurt.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

Waar kunt u eten in de wijk Spaccanapoli in Napels?

Als u door de smalle straatjes van Spaccanapoli wandelt, mag u de kans niet missen om te genieten van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants in de buurt. Of u nu pizza kiest of niet, dit is de plek om verliefd te worden op de Napolitaanse keuken. Laten we eens kijken naar de beste restaurants in Napels in dit gebied.

Donna Sophia

Waar te eten in Napels? Onze 15 favoriete restaurants - (8)

Op een paar stappen van de beroemde Via San Gregorio Armeno leidt uw neus u naar de ingang van een rustiek maar modern en ongedwongen restaurant. Donna Sophia’s grote houtgestookte pizza’s met verschillende toppings en een fantastische smaak, samen met enkele heerlijke plantaardige voorgerechten en lokaal gebak, zijn de perfecte manier om jezelf te belonen na een drukke dag.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

Di Matteo

Als je voor het eerst bij Di Matteo aankomt, heb je geen idee dat er binnen een restaurant is

Vraag de man die stukken pizza verkoopt dat u een tafel wilt, en volg dan gewoon de trap naar een gezellige ruimte

Populair bij de plaatselijke bevolking vanwege de redelijke prijzen, uitstekende pizza’s en heerlijke gebakken antipasti, zal Di Matteo u vertellen waarom Napels de pizzahoofdstad van de wereld is.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

De beste romantische restaurants Napels

Napels is een romantische stad waar het goed wandelen is met z’n tweeën. Op zoek naar een romantisch restaurant? Hier is onze selectie van de beste romantische restaurants in Napels.

AL 53

Waar te eten in Napels? Onze 15 favoriete restaurants - (9)

Met een eenvoudig maar comfortabel interieur dat u laat genieten van een romantisch restaurant in Napels, AL 53 geeft u het gevoel dat u in uw nederige lokale restaurant eet met het beste eten

Hier ligt de nadruk op verse ingrediënten, en de chefs bereiden de beste stukken vlees, waaronder kalfsvlees, rundvlees en varkensvlees, die allemaal worden gekruid met prachtig geteelde kruiden en gecombineerd met constant verse producten

Heerlijke vis en fijne kazen zijn ook verkrijgbaar.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

La Terrazza Dell’Excelsior

Geniet van een chique sfeer met een adembenemend panoramisch uitzicht terwijl u geniet van mediterrane gerechten in La Terrazza, het dakrestaurant van het Excelsior Hotel in Napels

Het hekwerk is bedekt met bougainville. Deze fijne eetervaring omvat de meest verse en lokale producten en ingrediënten, evenals een prachtig uitzicht over de stad, van Castel dell’Ovo, de Vesuvius en verder naar Capri, Ischia en de kust van Sorrento.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

Het beste gastronomische restaurant in Napels

Palazzo Petrucci

Waar te eten in Napels? Onze 15 favoriete restaurants - (10)

Stap na een bezoek aan San Domenico dit kleine gastronomische restaurant in Napels binnen en geniet van een eersteklas dinerervaring

Palazzo Petrucci is een juweeltje met 1 Michelin-ster en biedt voortreffelijke gerechten tegen verrassend redelijke prijzen

Innovatieve smaak en fantasierijke presentatie brengen vernieuwde Napolitaanse recepten tot leven, klaar om al uw zintuigen te plezieren

Probeer een tafel op het dak te krijgen en geniet van het adembenemende uitzicht op het historische centrum, en vergeet niet uw maaltijd te begeleiden met een glas uitstekende witte wijn.

Site, beoordelingen en routebeschrijving: meer info

Waar te eten in Napels? Onze 15 favoriete restaurants - (2024)
Top Articles
Cafe Rio Sweet Pork Recipe | Modernmealmakeover.com
The Original Fantasy Fudge Recipe (not the imposter!)
Joi Databas
Craigslist St. Paul
Blorg Body Pillow
Angela Babicz Leak
Ghosted Imdb Parents Guide
Wisconsin Women's Volleyball Team Leaked Pictures
Txtvrfy Sheridan Wy
Pickswise the Free Sports Handicapping Service 2023
Cosentyx® 75 mg Injektionslösung in einer Fertigspritze - PatientenInfo-Service
Www Thechristhospital Billpay
Carter Joseph Hopf
Zoebaby222
Gt Transfer Equivalency
Things To Do In Atlanta Tomorrow Night
Drago Funeral Home & Cremation Services Obituaries
Hell's Kitchen Valley Center Photos Menu
Pac Man Deviantart
Mile Split Fl
The Grand Canyon main water line has broken dozens of times. Why is it getting a major fix only now?
How pharmacies can help
Hollywood Bowl Section H
Why Is 365 Market Troy Mi On My Bank Statement
What Is The Lineup For Nascar Race Today
Bòlèt Florida Midi 30
Powerschool Mcvsd
Bayard Martensen
Danielle Moodie-Mills Net Worth
A Man Called Otto Showtimes Near Carolina Mall Cinema
Florence Y'alls Standings
Transformers Movie Wiki
Rocksteady Steakhouse Menu
Top-ranked Wisconsin beats Marquette in front of record volleyball crowd at Fiserv Forum. What we learned.
Aliciabibs
Dying Light Nexus
Conroe Isd Sign In
South Bend Tribune Online
Casamba Mobile Login
Umd Men's Basketball Duluth
Peace Sign Drawing Reference
Nimbleaf Evolution
56X40X25Cm
The Many Faces of the Craigslist Killer
Stitch And Angel Tattoo Black And White
Maplestar Kemono
Argus Leader Obits Today
How to Find Mugshots: 11 Steps (with Pictures) - wikiHow
Best brow shaping and sculpting specialists near me in Toronto | Fresha
All Obituaries | Roberts Funeral Home | Logan OH funeral home and cremation
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 6409

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.